Minikesäleiri 2024

Minikesäleiri sateenkaarinuorille 23–25.8.2024

Vertaistukileiri sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville 15–21-vuotiaille. 


Raaseporin Sateenkaari järjestää leirin 23–25.8.2024 Vimonbölessä Raaseporissa, 15 km Tammisaaresta. Leirille ovat tervetulleita nuoret ympäri Suomen. Matkat Tammisaareen ja takaisin toteutetaan ja maksetaan itse. Järjestämme yhteisen kuljetuksen Tammisaaren juna-asemalta leiripaikalle. Valitettavasti leiripaikka ei ole esteetön. 


Leirin hinta 50 € sisältää majoituksen, ruoat ja ohjelman. Jos osallistuminen meinaa jäädä kiinni leirimaksusta, on myös mahdollista sopia maksuvapautuksesta. Leirin kielinä ovat ruotsi, suomi ja englanti, osallistujista riippuen.


MIKÄ?

Leirin toiveena on tarjota queer-henkilöiden ylläpitämä tila, jossa voimme kaikki levätä ja viettää yhdessä aikaa. Kysymykset, mietinnät ja vertaistuki liittyen sukupuolen moninaisuuteen ovat aina tervetulleita, mutta leiri voi myös olla paikka, jossa sukupuolesta ei nimenomaan tarvitse keskustella. 


Leiripäiviin mahtuu niin ohjattua ohjelmaa kuin vapaampaa hengailuakin, vanhan maatilan elämää, ulkoilua, nuotio sekä saunomis- ja uintimahdollisuus. Rannassa on myös soutuvene ja kajakki, jotka ovat leiriläisten käytössä. 


Leiriläiset saavat myös itse vaikuttaa leirin ohjelmaan. Leirillä on mahdollista pelata erilaisia ulko- ja lautapelejä, pingistä, jalkapalloa tai petankkia, hoitaa eläimiä, katsoa elokuvaa puutarhassa sekä ulkoilla metsässä. Voi piirtää, kirjoittaa tai maalata, rakentaa jotain, laittaa yhdessä ruokaa, kaivaa kuoppaa ja tutkia puutarhaa, liikkua/tanssia, jutella, lukea ja levätä. Leiri tarjoaa yhdessäoloa toisten kanssa tai lähettyvillä. Ohjelmasta on myös aina sallittua vetäytyä hiljaisuuteen latautumaan. Leirin vetäjät tulevat taiteen eri osa-alueilta ja osa leirin ohjelmasta on taiteellisesti suuntautunutta. Leiritiimi kertoo mielellään lisää puitteista. 


MISSÄ?

Leiripaikkana toimii vanha kaunis maatila (rak.1886) ja siellä asuu Lehmuksen perheen lisäksi kaksi kissaa, kanoja ja kukkoja.


Majoitus on yläkerrassa yhteisissä huoneissa (jossa kissat eivät oleskele) ja hakijamäärästä riippuen, oma huonekin saattaa olla mahdollinen toivottaessa. Leirillä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, jotka voit lukea täältä: www.raseborgsregnbage.fi/turvallisempi-tila.


KÄYTÄNNÖN TIETOJA

Leirillä vältetään hajusteiden käyttöä.

Leirillä noudatetaan päihteettömyyttä.

Leirillä tarjotaan vegaanista ruokaa ja sitä voidaan myös välillä valmistaa yhdessä.


Leirille voit hakea täyttämällä hakulomakkeen 16.8.2024 mennessä

Hakulomake löytyy alempana tältä sivulta tai painamalla tästä.


Alaikäisten kohdalla tarvitaan huoltajan lupa. 

Leirin toteuttaa Raaseporin Sateenkaari ja sitä ovat tukeneet Seta ry, Raaseporin kaupunki, Brita Maria Renlunds stiftelse sekä Konstsamfundet.


KYSYMYKSIÄ?

Leiriä koskevissa kysymyksissä voit olla sähköpostilla yhteydessä leirin vetäjiin: vimonbolesummercamp@gmail.com