Minisommarläger 2024

Minisommarläger för HBTQIA+ unga 23-25.8.2024

Välkommen på läger för ungdomar i åldern 15–21 år som hör till en könsminoritet och/eller har funderingar kring sin könsidentitet.


Lägret ordnas av Raseborgs Regnbåge rf den 23–25 augusti 2024 i Vimonböle i Raseborg, 15 km från Ekenäs. Ungdomar från hela Finland är välkomna. Resor till och från Ekenäs ordnas och betalas själv. Vi ordnar transport från Ekenäs tågstation. Tyvärr är Vimonböle inte en tillgänglig lägergård.


Priset för lägret är 50 €, vilket inkluderar boende, mat och program. Om ditt deltagande faller på att du inte har ekonomisk möjlighet att delta, kontakta då oss så kan vi lösa det.


På lägret används svenska, finska och engelska. Alla är välkomna oavsett första språk.


VAD? 

Vår önskan är att erbjuda ett sammanhang med queera personer, där vi kan koppla av och ha tid för samvaro. Frågor, funderingar och kamratstöd relaterade till könsmångfald är alltid välkomna, men lägret kan också vara en plats där kön inte specifikt behöver diskuteras.


Lägerprogrammet innehåller både ledd verksamhet fri samvaro, att trivas på en gammal gård, uteprogram och mys vid lägerelden. Det finns möjlighet till bastubad och simning på badstranden. På stranden finns även en roddbåt och en kajak som lägerdeltagarna får använda. Deltagarna har möjlighet att påverka innehållet. 


Det finns möjlighet att spela olika ute- och brädspel, till exempel pingis, fotboll och petanque, en kan ta hand om djuren, se på film i trädgården eller göra en utflykt i skogen. En kan rita, skriva, måla, bygga något, gräva en grop och undersöka trädgården, laga mat tillsammans eller röra på sig/dansa, prata, läsa och vila. Lägret erbjuder samvaro tillsammans med eller i närheten av andra.Det är alltid tillåtet att dra sig undan ur det ledda programmet för att ladda om.

Lägerledarna har bakgrund i olika konstinriktingar och en del av lägerprogrammet är konstinriktat. Lägerteamet berättar gärna mer om programmet.


VAR?

Huset där lägret ordnas ligger i en vacker miljö mitt i naturen. Platsen är en gammal gård som byggdes 1886 och där det förutom Lehmus och hens familj bor två katter, en häst, en ponny och fyra höns.


Boendet ligger på övervåningen (där katterna inte vistas) och beroende på antalet deltagande kan ett privatrum också vara möjligt vid behov. Lägret följer Raseborgs Regnbåges principer om tryggare rum, läs mera om dem här: www.raseborgsregnbage.fi/tryggare-rum


YTTERLIGARE PRAKTISK INFORMATION

Användning av parfymer undviks på lägret.

Vi avhåller oss från berusningsmedel. 

Maten som serveras är vegansk och tillreds ibland tillsammans.


Du kan ansöka till lägret genom att fylla i ansökningsformuläret senast den 16.8.2024. 

Formuläret hittar du längre ner på den här sidan eller genom att klicka här


För minderåriga krävs vårdnadshavares tillstånd.


Lägret arrangeras av Raseborgs Regnbåge rf och har fått understöd av Seta rf, Raseborgs stad, Brita Maria Renlunds stiftelse och Konstsamfundet.


FRÅGOR?

Om du har frågor om lägret, så svarar vi gärna på dem på adressen vimonbolesummercamp@gmail.com.